Om os
Kontakt
Facebook
Instagram
Twitter
Google+
Rss
Login
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Login
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Opret
Luk
Toggle navigation
Menu
Forside
•
Anmeldelser
søg på rom
•
Artikler
nyt om rom
•
Leksikon
om rom
•
Rom & Rejs
til Caribien
•
Romsmagning
med romhatten.dk
•
Shop
på romhatten.shop
Filtrér efter emner
Skjul sortering
Romproduktion
(10 stk.)
Typer af rom
(5 stk.)
Lagring af rom
(5 stk.)
Destillering
(2 stk.)
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Vis sortering
Romtønden
Skrevet d. 01-10-2012
Tønden eller ”fadet”, som man også kalder det, er meget vigtigt for rommens smag og konsistens. Langt det meste rom kommer over at ligge på amerikansk egetræ, nærmere bestemt brugte Bourbon-fade. Disse Bourbon-fade importeres fra U.S.A. hvor de erhverves forholdsvis billigt, da Bourbon-producenterne lever under den regel, at de kun må bruge fadene én gang. Det amerikanske egetræ har en speciel egenskab, det tilfører nemlig tøndens indhold smag af vanilje, karamel, kokos og krydderier. Derudove...
Læs artiklen
Solera Lagrings Systemet
Skrevet d. 01-10-2012
For det meste ”blendes” rom. Det blandes altså med anden rom for at opnå den smag der kendetegner det givne produkt. En speciel blandingsmetode er ”Solera-metoden”. Solera-metoden bliver mere og mere udbredt inden for rom. Det er også en metode der bruges inden for vin og portvin. Eftersom fordampningen ligger på ca. 6 procent årligt påfyldes der et par gange årligt mere rom, så tønden hele tiden er fyldt. Et normalt solera-system er formet som en pyramide, oftest med 5-6 tøndelag i højden og...
Læs artiklen
Spiced rom
Skrevet d. 10-10-2012
Står der "spiced rum" eller "flavored rum" på etiketten kan du være sikker på at det dels er rom (spiritus lavet på sukkerrøret) og at der er tilsat smag.
Læs artiklen
Sukkerrør
Skrevet d. 01-10-2012
Sukkerrøret har sin oprindelse på Ny Guinea, men spredte sig til Asien og senere Mellemøsten. Det var herfra de rigeste mennesker i Europa købte deres sukker, som dengang stadig udelukkende blev anvendt som et krydderi. Et meget dyrt krydderi. Da Columbus opdager den nye verden i 1492, vender han hjem med historier om det tropiske klima, som er ideelt for sukkerrørsdyrkelse. Derfor har han sukkerrørsplanter med tilbage til Hispaniola da han året efter endnu engang sætter sejl mod det nye land....
Læs artiklen
Toasting
Skrevet d. 01-10-2012
Inden rommen tappes over på fadene skal fadene toastes. Denne ”ristning” er uhyre vigtig og er en nødvendighed for selve lagringen. Uden ristning af fadet vil rommen have meget svært ved at arbejde sammen med træet. Derfor skal en tønde toastes hver gang den tages i brug. I praksis udsættes indersiden af fadet for en vis mængde åben ild. En flammekaster stikkes ganske enkelt ind i tønden hvor den omdanner træets overflade til et lag af kul. Et lag af ”aktivt” kul. Det er rent faktisk træets na...
Læs artiklen
1
2