Serious drinking problem - or just serious about drinking?
Kimen til min passion for rum startede i 2011, da min gode ven Morten inviterede på en lille smagning i privat regi.
Efter et møde med bl.a. en El Dorado 12 og en Cruzan Single Barrel Estate var jeg solgt.
Det hele tog først rigtigt fart for mig i midten af 2013, og blev nærmest til en besættelse efter en uge 1 i 2014 i selskab med Dave Brooms fantastisk bog fra 2004 om rom.
Siden da har jeg brugt stort set al min fritid på at udforske de forskellige dele af romuniverset. Og trods relativt beskeden erfaring med smagningen, har jeg læst mig til en viden som langt overstiger min praktisk smagserfaringer.
Primært fordi information på nettet er gratis - det er smagning ikke :)
Min relativt beskedne samling på ca. 30 flasker spænder meget vidt over hele caribien og det nordlige sydamerika, dog med primært fokus på melassebaseret rom - agricolerom er et helt andet kapitel, som jeg ikke tør åbne på nuværende tidspunkt!
Indtil videre har jeg en kæmpe forkærlighed for Demerara-rom og Caroni-rom, da disse to typer i min verden står meget ud i forhold til hvad der ellers findes. I starten var jeg meget glad for de helt søde rom, men må tilstå at min smag efterhånden har ændret sig i retning af mindre søde rom - og gerne med alkoholprocenter mellem 45% og 65%, da jeg synes den højere alkoholprocent tilføre en hel del flere nuancer og giver mere pondus.