Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Toasting

Skrevet d. 01-10-2012 af Mads "Romhatten" Heitmann

Inden rommen tappes over på fadene skal fadene toastes. Denne ”ristning” er uhyre vigtig og er en nødvendighed for selve lagringen. Uden ristning af fadet vil rommen have meget svært ved at arbejde sammen med træet. Derfor skal en tønde toastes hver gang den tages i brug. I praksis udsættes indersiden af fadet for en vis mængde åben ild. En flammekaster stikkes ganske enkelt ind i tønden hvor den omdanner træets overflade til et lag af kul. Et lag af ”aktivt” kul. Det er rent faktisk træets naturlige sukkerstoffer der karamelliserer samtidig med at træets porer åbnes. Herved gøres træet parat til at påvirke rommen mest muligt, og modningen kan begynde.



Romproduktion, Lagring af rom



Tilmeld dig nyhedsbrevet