Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Kontinuerlig Kolonne Destillering

Skrevet d. 01-10-2012 af Mads "Romhatten" Heitmann

Grundprincippet i destillering er ganske enkelt. Alkohol koger ved 78,3°C og vand ved 100°C. Man udskiller derved alkoholen fra vandet og leder dampen væk, hvor den fortættes til væskeform igen. Der findes to måder at destillere rom på. Den ”gamle” og den ”nye”. Kolonne destillering (også kaldt Coffey Still) blev udviklet i de tidlige 1830’ere af Robert Stein og Aeneas Coffey. Det er en industrialisering af spiritus-produktion generelt, som tillader producenterne at destillere hurtigere og ved en langt højere alkoholprocent.

I dag findes der flere forskellige udgaver af dette anlæg. Ens for dem alle er kolonnerne. Nogle bruger trippelkolonne-anlæg, andre multipel kolonne-anlæg. Franskmændene bruger et enkeltkolonne-anlæg til deres Agricole-rom. Jo flere kolonner man benytter, jo renere den spiritus kan man fremtvinge. Det betyder naturligvis også at ”smagen” af rom bliver mindre, hvis man destillerer op til de 96 procent alkohol, som er loftet ved en kolonne destillering. Tit stopper man ved de 80 procent for netop at beholde en vis karakter i rommen. I modsætning til Pott Still-rom kan man her få en blød og mild rom – en mere moderne rom.



Romproduktion, Destillering



Tilmeld dig nyhedsbrevet