Romhattens Clarified Mai Tai
Skrevet d. 15-04-2021 af Mads "Romhatten" HeitmannMai Tai’en er en fantastisk cocktail hvor rom og mandelsirup spiller en helt central rolle. Det er en kendt og elsket cocktail som af mange betragtes som kongen i verdenen af romcocktail. Men hvad sker der hvis man laver en clarified version af den? Vil det overhovedet fungere?
Svaret er; JA! Det ikke bare fungerer – det spiller MAX!
Udover at clarified cocktails smager genialt, så tillader de også at man laver dem på forhånd. Det vil sige, at du ikke skal stå i køkkenet og mixe når dine gæster er kommet og sidder og hygger sig – du kan lave en stor omgang og opbevare det i køleskabet. Romhattens Clarified Mai Tai holder mange uger i køleskabet … med mindre man ikke kan lade flasken stå.
Jeg har selv ’opfundet’ denne opskrift, og jeg linker herunder til steder hvor du kan købe ingredienserne, for at gøre det så nemt for dig som muligt.
Denne opskrift laver ca. en liter.
Ingredienser:
21 cL Clairin Sajous Haiti Rum
21 cL SBS Jamaica 2015 PX Sherry Finish - Romhatten
30 cL friskpresset limesaft
14 cL Syrup Orgeat
14 triple sec (Cointreau, Grand Marnier eller lign.)
7 cL sukkersirup
40 cL sødmælk
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne sammen (undtagen mælken). Når det er gjort, hældes mælken op i en stor skål. Nu hældes cocktailen stille oveni mælken (og ikke omvendt). Lime og alkohol får mælken til at klumpe og dét er tricket.
Herefter hældes massen igennem et kaffefilter – det kan være en god ide at sætte 3-4 stationer op, da denne proces tager lang tid. Jo flere stationer med kaffefiltre man har sat op desto hurtigere går det.
Når cocktailen er løbet i gennem, har kaffefilteret i kombination med mælken sorteret store dele af farven fra. Udover det er smagen af alkoholen også blevet langt blødere og det samme gælder for limesaften, som nu ikke opleves så syrligt. Det bliver en helt anden oplevelsen end en frisklavet Mai Tai, men samtidig kan man sagtens smage hvor cocktailen kommer fra.
Vil du have den ekstra klar?
Det kan anbefales, at man fratager det første der løber igennem (ca. 25 %), og lader det løbe igennem filteret på ny. Det første der kommer ud er typisk ret grumset da den klumpede mælk skal have lov til at sætte sig. Når du hælder nyt oveni filteret bør dette gøres forsigtigt, for ikke at hvirvle laget af klumpede mælk op.
Servering:
Server din Mai Tai i et lille rocks-glas som inden har været en tur i fryseren, så det er iskoldt. Hæld drinken ud i glasset og gerne over et helt og klart stykke is – dette giver den bedste klarhed i din cocktail.
Så er der serveret – Clarified Mai Tai al a Romhatten
Skål!