Den perfekte Daiquiri | Sådan laver du cocktailen
Skrevet d. 22-05-2018 af Mads "Romhatten" HeitmannGlem alt om blendere, jordbær og slush ice – det eneste du skal bruge, er en god hvid rom, friskpresset limesaft og sukker. Se opskriften nederst på siden.
Cocktailen "Daiquiri" vil man typisk se blive mixet på en hvid rom fra Cuba, men i vores opskrift bryder vi med de moderne traditioner, og går lidt tilbage i historien. Den cubanske rom har ændret sig meget over de seneste 50 år, og derfor vælger vi en romtype som på nogen områder minder lidt mere om klassisk cubansk rom, som den var da Daiquiri’en blev opfundet tilbage i starten af 1900-tallet på Cuba.
Hør mere om den klassiske cocktail, og se hvordan vi laver den i videoen herunder:
Opskrift på Den Originale Daiquiri:
Til en klassisk Daiquiri, som vi laver i videoen, skal du bruge følgende ingredienser:
4 cl. Clément Rhum Blanc Agricole (køb den via linket)
3 cl. friskpresset limesaft
2 cl. sukkerlage
(sukker opløst i vand - tag en dl. vand og to dl. sukker, og opløs sukkeret under svag varme på komfuret)
Sådan gør du:
1. Hæld alle ingredienserne over i en shaker fyldt med is. Hvis du ikke har en shaker, så kan et gammelt syltetøjsglas også bruges.
2. Ryst alt hvad du kan i ca. 15 sekunder.
3. Hæld indholdet over i et afkølet coupe-cocktailglas – husk at det skal double straines for at man undgår is og frugtkød i cocktailen.