Skotlander Rum III Sea Buckthorn
Anmeldt d. 18-10-2014 af Mads "Romhatten" HeitmannDuft
Der er ingen tvivl om, at rombasen er Skotlander Rum I. Den er dog mindre skarp i sin anisduft - her tager en syrlighed af havtornen over. Det dufter godt!
Smag
Duften på Skotlander Rum III er noget mere forskellig fra Skotlander I, end i smagen. Her har jeg noget sværere ved at finde havtorn - den er der, men den er lidt mere skjult på en eller anden måde. Alkoholstyrken som er 3 %-point højere end på den første udgave er måske med til ikke at give smagen af havtorn for meget magt.
Bedømmelse
Skolander Spirits har nu taget et meget naturligt skridt for en ung romproducent. Da der er grænser for, hvor langt man kan komme med fadlagring på under et år, er “spiced rom” selvfølgelig vejen frem. Den første Skotlander Rum I er rå og klassisk rom uden nogen dikkedarer. Nu får vi så Skotlander Rum I med tilsatte smagsnuancer under navnet Skotlander Rum III. Det er egentlig fuldstændig den samme rom, hvor den eneste forskel er, at der er tilsat havtorn fra Bornholm. Derudover er rommen ikke nedvandet helt så meget, og derfor holder den ikke 40 %, men 43 % alkohol.
Ideen stammer fra sommeren 2014, hvor Anders Skotlander og Anders Bilgram lavede forsøg med rom og havtorn. Under et besøg i det nordjyske, smagte jeg en tidlig version af denne havtornsrom. Der er blevet udviklet videre på formularen siden da, og nu er rommen endelig på markedet. Læs mere om vores besøg hos Nordisk Brænderi og Skotlander Spirits lige her.
Hvis du allerede har smagt Skotlander Rum I, så vil jeg ikke mene, at denne tredje udgave kommer med noget skelsættende nyt. Jo, der er et lille knæk i både smag og duft af, hvad jeg må gå ud fra er havtorn (en lidt syrlig smag), men jeg føler ikke helt, at det er nok til, at jeg kan skille de to produkter ad. Desværre.
Relaterede anmeldelser
Kommentarer
Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!
850 DKK
- 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
En dejlig og karakterfyldt duft af alkohol, som er præget af lakrids og peber, med et lille knæk af havtorn.
Alkoholen forbliver efter indtag forrest i munden, hvor jeg klart fornemmer smagen af salt – smagen af havtorn er dog meget nedtonet.