Skotlander Rum Cask
Anmeldt d. 30-03-2016 af Mads "Romhatten" HeitmannDuft
Jeg finder en imødekommende aroma i glasset - her er ingen tvivl om, at Skotlander-ånden er tilstede! Sød lakrids og brun farin (duften af melasse er meget dominerende).
Smag
Skotlander Cask Rum er sød og fed med noter af brændt karamel og lakrids. Rommen er lagret i Nordjylland på små 40-liters sherryfade, hvorefter den er sødet med den selv samme melasse, som bruges under gæringen, og dette smager igennem. Smagen af fad er bestemt til at finde, men specielt den søde og meget lakridssmagende melasse, som Skotlander Rum benytter, smager igennem og påvirker rommens profil.
Jeg synes, at smagen er en lille smule flad og eftersmagen forsvinder meget hurtigt. For mit vedkommende ville flere alkoholprocenter have skabt en bedre balance.
Bedømmelse
Måske kender du allerede danske Skotlander Rum, som producerer rom i Nordjylland, hvis ikke, så læs denne artikel.
Skotlander Rum har af flere omgange forsøgt sig med ulagret rom, men seneste skud på stammen er altså en fadlagret rom under navnet Skotlander Cask Rum.
Når man producerer en fadlagret rom, er der mange veje at gå og mange beslutninger at træffe. Fadet har én betydning, modningstid en anden, graden af tilsat sukker en helt tredje - men hvilken kombination er den bedste? Man valgte hos Skotlander Rum derfor at lave fem forskellige blends af lagret Skotlanderrom og indbød til Danmarks største blindsmagning. Naturligvis i samarbejde med Romhatten.dk!
Hele 500 af Romhatten.dks brugere mødte op i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Odense og København for at stemme på hvilken af de fem rom, de syntes bedst om. Der var blends med høj alkohol og lav alkohol, og der var blends med ingen, meget og lidt sukker tilsat. Og ja, vinderblendet blev denne Skotlander Cask Rum.
Med 8 gram sukker tilsat pr. liter rom var blend nummer 3 en sikker vinder. Danskerne er og forbliver glade for rom med sukker i. Det var for mig ikke overraskende, at lige netop dette blend skulle gå hen og vinde blindsmagningerne.