Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
80 point

Ron Mombacho 15 Años Gran Reserva

Anmeldt d. 17-11-2015 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Den har en meget voldsom duft af kakao og lakrids, og virker lidt parfumeret. Derudover finder jeg sød vanilje is i næsen med hints af mørk, revet chokolade. Man fornemmer klart de 43 % alkohol bagved en meget krydret aroma.

Smag

Så absolut sødere end klassisk Flor de Caña! Den emmer af brændt karamelsødme og mørke krydderier. Glasset har godt af at stå og dampe lidt af på alkoholen. Denne rom bidrager ikke med den helt store eftersmag, men den findes dog. Hvis man ikke har smagt rom fra Compañía Licorera de Nicaragua kan det sammenlignes lidt med Cubansk rom.

Bedømmelse

Mombacho-serien er produceret eksklusivt til den italienske rom-grossist F&G, der er beliggende i Torino i Piemonte. Rommen kommer fra samme sted i Nicaragua, hvor også Flor de Caña bliver produceret. Oprindelig var sukkerrørets blomstFlor de Caña, en kedeldestilleret rom, men siden 1964 har man ad flere omgange moderniseret destilleriet, så det i dag fremstår som et topmoderne kompleks med to sekskolonners destillationsapparater. Melassen, der gæres på, er fra firmaets egne sukkerrør, og det betyder, at man har kontrol over alle dele af romproduktionen, fra sukkerrøret høstes, til den færdige rom hældes på flaske.

Rom-serien Mombacho er opkaldt efter vulkanen Mombacho, der ligger i det vestlige Nicaragua. Vulkanen har ikke været i udbrud siden 1570, og det omkringliggende område er i dag et naturreservat, hvor flora og fauna er helt unikt. Her dyrkes også sukkerrør, og disse indgår i produktionen af Ron Mombacho og Flor de Caña.

Informationen på Ron Mombachos etikette er sparsom, men på Flor de Caña-flaskerne står der, at der er tale om single estate-rom, hvilket hentyder til, at alle faserne i produktionen fra sukkerrør til aftapning foregår på Compañía Licorera de Nicaraguas ejendom. Inden for Flor de Caña finder man ligeledes begrebet slow aged rom. Man kan se det som en måde at fortælle, at der er tale om fuldlagret rom til forskel fra for eksempel soleralagret rom, som er udbredt hos mange af konkurrenterne i de omkringliggende Mellemamerikanske lande. Compañía Licorera de Nicaragua er kendte for at have enorme mængder fade på lager, og både Ron Mombacho såvel som Flor de Caña er fuldlagret. Forskellen på de to serier skal findes i blendingen samt i tilsætningen af sukker. Ron Mombacho er nemlig en del sødere end Flor de Caña, som ikke er tilsat sukker. Ron Mombacho findes både i en 8 års, 12 års, 15 års, 19 års og X.O. udgave, såvel som i to 21 års udgaver, som er finishlagret på henholdsvis portvin og sherry.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Nicaragua
550 DKK
43%
70 cl

Sødme: 7/10
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10


Kakao og lakrids - virker lidt parfumeret. Derudover finder jeg sød vanilje is i næsen med hints af mørk, revet chokolade.


Brændt karamelsødme og mørke krydderier.

Brugerbedømmelser: 66/100 (6 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet