Mhoba Pot Stilled High Ester Rum 65 %
Anmeldt d. 01-10-2019 af Mads "Romhatten" HeitmannVideoanmeldelse #86: Denne gang anmelder vi rom fra Sydafrika. Ja, du læste rigtigt. Sydafrika. Det er sikkert et nyt romland for de fleste – det er det i hvert fald for os.
Mærket hedder Mhoba Rum, og udmærker sig ved at være en lille producent der laver rom på friskpresset sukkerrørssaft, som er blevet batch-destilleret. Rom som er blevet batch-destilleret på sukkerrørssaft er en sjældenhed, og vi kender ikke til ret mange producenter som gør dette. Dem der dog gør det får ret gode resultater ud af det. Her kan fx nævnes Chamarel, A1710 og Bielle.
Destilleriet Mhoba ligger i det nordlige Sydafrika, hvor de råder over en 400 hektar stor sukkerrørsmark. Det er et relativt nyt rommærke, som har flere forskellige udtryk i sortiment. De laver en god håndfuld forskellige produkter, hvor vi i denne anmeldelse kaster os over deres ultra-nørdede high ester rum på hele 65 %.
Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:
Duft
Den lange fermenteringsproces, kombineret med tilsætningen af såkaldt ”dunder” under fermenteringen, giver denne rom en utrolig ester-holdig aroma. Den dufter en tomat (ketchup), acetone, ananas (generelt tropiske frugter), vanilje og skumbanan.
Smag
Utrolig rundt og blødt, taget de 65 % i betragtning. Det er en meget, meget fyldig rom som minder om den rom man også laver på Jamaica, men dog med et twist. Der er fx mint på eftersmagen, som nærmest minder om After Eight.
Bedømmelse
Mhoba Pot Stilled High Ester Rum 65 % er en rigtig god, hvid rom. Det er bestemt noget af den bedre hvide rom, som man kan få derude. Mhoba Pot Stilled High Ester Rum 65 % er oppe på linje med Paranubes, Clarin og de andre sukkerrørssaftbaseret romtyper, som også er blevet batch-destilleret. Det har tilmed sin egen charme, som gør den unik.
Den er blød nok til at nydes rent, men som komponent i Mai Tai, Daiquiri, Rum Punch eller andre cocktails, som kræver White Power Rum, så er den genial. Den kan agere rygrad i enhver cocktail.