Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
75 point

M. S. Reese Rum Solera 23 Años

Anmeldt d. 08-09-2015 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Når du første gang hælder denne rom op i glasset, vil den virke ret lukket og parfumeret i næsen, men der går ikke meget mere end to minutter, før rommen åbner sig og byder dig velkommen. Man mærker naturligvis de 65 procent alkohol i næsen, men jeg synes ikke, at det bliver for meget. Den er på ingen måde sprittet. I duften møder jeg mange mørke indtryk så som; mørk, revet chokolade, Toms Kæmpe Skildpadder og egetræ. Sammen med duften af brun farin finder jeg masser af mørke krydderier.

Smag

Her er smæk på! Alkohollen træder virkelig igennem på smagen. De 65 procent alkohol er med til at give en voldsom koncentreret smagsoplevelse. I virkeligheden smager den af SMUKROM 2015 Solera 23 Años på anabolske steroider. Når man smager rommen for anden gang, har munden vænnet sig til den kraftige spiritus. Her får man mulighed for at smage lidt mere, og specielt i den lange eftersmag kommer smagsløgene på arbejde. Tung og mørk honningsødme, sød tobak, vanilje og meget mørke krydderier. En lang og kompleks eftersmag.

Bedømmelse

Dette er for romkendere måske markedets sjoveste flaske og med “sjoveste” mener jeg haha-sjov.

Først lidt omkring tilblivelsen af M. S. Reese Rum. Mange husker nok dette års Smukfest rom, som blev produceret for Smukfest af Oliver & Oliver Rums på den Dominikanske Republik i samarbejde med 1423 og Vinoble Skanderborg. Denne rom blev produceret i et oplag på 1404 stk. og er forlængst udsolgt. Og dog.

M. S. Reese Rum er nemlig en koncentreret udgave af SMUKROM 2015 Solera 23 Años. Hvor Smukrommen blev tappet på flaske ved 40 % alkohol er denne udgave ikke vandet ned og kommer derfor i en high proof udgave på hele 65 % alkohol. De siger, at der var 200 liter rom tilbage i blendingtanken hos Oliver & Oliver, da man var færdig med at tappe de 1404 flasker, og de 200 liter kan vi nu nyde i en ny high proof aftapning.

Men hvorfor M. S. Reese? Hvem er denne M. S. Reese? Ja, det er her, det begynder at være sjovt, som jeg indledte med at skrive. På bagsiden af etiketten står der nemlig følgende historie:

“Denne eksklusive single batch rom er skabt som hyldest til M.S. Reese. Slægten Reese kan dateres tilbage til landmand Hinrich Reese som blev født i 1745 i Südertüft Slesvig-Holsten.

M.S. Reese startede sin erhvervskarriere lokalt i Østjylland, nærmere bestemt i Skanderborg på det velrenomerede Hotel Skanderborghus som stadig eksisterer den dag i dag. Hans første erfaring med gammel rom stammer helt tilbage til først i 90’erne og sidenhen er det blevet til utallige smagsprøver fra primært Sydamerika og Caribien.

Rom fra Sydamerika og Caribien har vundet et utal af guld medaljer internationalt og anses af Rom connaisseurs for det absolut fineste i verden.

Rommen er en fyldig krydret 23 års solera single cask batch fra Den Dominikanske Republik og aftappet i fuld fadstyrke og i individuelt nummerede flasker.”

Hold da op - sikke en masse historie der er på denne rom! Mads Søderdal Reese som rommen er opkaldt efter, er en af de tre flinke vinhandlere i Vinoblebutikken i Skanderborg. Hans slægt har intet med rom at gøre. Det er derfor, det er sjovt. Men hvorfor er det så sjovt? Jo, ser du… Måske kender du rommærket A. H. Riise? Det er et meget populært rommærke i Danmark, som brander sig på at være en historisk rom, som samtidig laver rom ud fra gamle traditioner. Historien bag på M. S. Reese Rum har intet med rommen at gøre, og med navnet på rommen er dette åbentlyst en hån imod A. H. Riises måde at markedsføre sig på. Det skal så siges, at drengene i vinbutikken har gravet i Mads' slægsnavn og Hinrich Reese har rent faktisk eksisteret.

Sjovt ikke? Jeg morer mig i hvert fald gevaldigt.

Okay, nu lidt om selve rommen i flasken. Selvom flaskens fremtoning er det rene sjov og ballade, så er indholdet ganske seriøst. Når vi taler om rom fra Oliver & Oliver som ikke er tappet på flaske ved 43 % alkohol eller mindre, så er vi oppe i nogle voldsomme procenter. Flere Tres Hombres aftapninger i serien Captains Choice er kommet i 60+ procent alkohol, og det samme er blevet gjort i Ron Esclavo-serien. Hvis du er tilhænger af disse aftapninger, så er Mads Søderdal Reese Rum bestemt anbefalelsesværdig. Og hvis du endnu ikke har smagt Oliver & Oliver ved 60+ procent alkohol, så synes jeg, at du skal tage at købe en flaske Mads Søderdal Reese Rum.

- ROMMEN ER BLEVET REVURDERET DEN 20-10-2016 EFTER EN GENSMAGNING. FRA 90 POINTS TIL 75 POINTS.

Du kan købe rommen her.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Dominikansk Republik
600 DKK
65%
50 cl

Sødme: 7/10
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10


Mørk, revet chokolade, Toms Kæmpe Skildpadder og egetræ. Sammen med duften af brun farin finder jeg masser af mørke krydderier.


Tung og mørk honningsødme, sød tobak, vanilje og meget mørke krydderier. En lang og kompleks eftersmag.

Brugerbedømmelser: 89/100 (26 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet