Davidsen's Rum Superior Release Blend 12
Anmeldt d. 19-03-2019 af Mads "Romhatten" HeitmannVideoanmeldelse #63: Davidsen’s Rum er et danskejet rombrand, som er produceret af Taster Wine. Der findes nu otte udgaver i serien, hvoraf en af disse anmeldes i videoen herunder. Davidsen’s Rum forhandles i Skjold Burne-butikker over hele landet.
Rommen er IKKE 12 år gammel. Rommen er et blend af rom, som har lagret i op til 12 år. ”Blend 12” er ikke en alderserklæring, men derimod et ”navn” som flasken har fået – et navn som forvirrer mere end det gavner. Falsk markedsføring.
Efter at have lavet en hydrometermåling på rommen inden anmeldelsen, kan vi fortælle at der er tilsat i omegnen af 66 gram sukker pr. liter rom. Altså en meget sødmefuld aftapning.
Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:
Duft
Det dufter bestemt af Jamaica-rom – sukkeret kan ikke duftes, men sådan er det jo med sukker. Banan, mango, karamel og let gummi. Pæne dufte som vi forbinder med den dejlige rom fra Jamaica.
Smag
Ja. Sødt er det! Men smagen af Jamaica-rom er der faktisk stadigvæk. Det smager af meget, meget, meget sødt Jamaica-rom. Smagene er som sådan reelle nok, men den overgjorte tilsætning af sukker lægger låg på smagsoplevelsen, og skaber en enorm ubalance. Og balance er vigtigt!
Bedømmelse
Sukkertilsætning kan i nogle tilfælde være en god ting, hvis et produkt fra start mangler balance. Man skaber balance med sukker i både Cognac og Champagne, og naturligvis også rom. Men 66 gram sukker pr. liter?! Så meget ubalance findes der ikke i spiritus, og da slet ikke i Davidsen's Rum Superior Release Blend 12. Hvis man bliver nødt til at tilsætte 66 gram sukker pr. liter rom før det kan drikkes, så bør produktet ikke flaskes. Punktum!