Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
85 point

Brugal Colección Visionaria Edición 01

Anmeldt d. 31-10-2023 af Mads "Romhatten" Heitmann

Der er nyt fra Den Dominikanske Republik og huset Brugal; Brugal Colección Visionaria, Edición 01. En ny limited edition-aftapning som tager husets 135 år lange know how og passion til nye og uventede højder. Igennem fem generationer er rommen hos Casa Brugal blevet smedet af familiens dygtige og lærte mesterblandere. I dag er det Brugal-familiemedlemmet Jassil Villanueva, som står forrest som stedets ’Maestra Ronera’, en af de efterhånden mange kvindelige mesterblanderet som ses i romverdenen. Hun har nu sat de første fodspor i en forhåbentlig lang serie af særlige udtryk fra det gamle og stolte romhus. Noget som Brugal-brandet har savnet i lang tid; fornyelse og videreudvikling. Det hilser jeg meget velkommen!

Den nye rom er modnet på kakaoristede fade, og ægter dermed de bedste Dominikanske kakaobønner med en af de bedste Dominikanske romdestillater. Under selve brændingen af tønderne indgår kakaobønnerne, hvilket resulterer i en træstruktur infuseret med kakaoes nøddet og frugtige aroma. Casa Brugal kalder selv denne teknik for ’Aromatic Cask Toasting Technique’, og det er første gang jeg personligt hører om lign. produktionsmetode i romverdenen. Selve tønderne er af typen Virgin European Oak, og er som sådan også noget nyt for det gamle romhus. Efter selve ristningen tømmes tønderne for de tilberedte kakaobønner, og rommen påfyldes fadene. Hvor længe rommen får lov til at ligge på disse fade, melder historien desværre ikke noget om.

Duft

Jeg har været så heldig at smage på rommen, og den bidrager virkelig med noget nyt og anderledes. Næsen byder på råkakao, ristet egetræ, krydderier og et snært af citrus. Selvom rommen er ”infuseret” med kakao opleves den kun ganske subtilt og elegant i aromaen. Og det samme er gældende for smagen… 

Smag

Vaniljen og karamellen er det første man noterer sig, hvorefter et væld af tørre frugter kommer frem. Den har en nødet og meget tør afslutning som er præget af råkakao – men igen, ikke på en unaturlig måde. Det er en knastør rom som virkelig udtørrer munden. Den er elegant og sofistikeret i sit udtryk, og med sine 45 % alkohol holder den balancen igennem hele oplevelsen.

Bedømmelse

Jeg må sige, at jeg var noget skeptisk da jeg hørte om den nye ”kakaoinfuseret rom fra Brugal”. Først og fremmest fordi det jo er en hårfin grænse, om man overhovedet juridisk kan kalde et sådant produkt for ”rom” i Europa, da man ikke må tilsætte smage i sit romprodukt, og stadig markedsføre dette som ”rom”. Og rommen her er på sin vis infuseret med kakao, også selvom det ”kun” en indirekte infusion. For det anden, så var jeg også skeptisk for smagen. Hvordan ville det overhovedet tage sig ud i smagen? Ville det være en overdrevet sødmefuld og vulgær oplevelse, som det ofte kan være at drikke noget der er infuseret med udefrakommende smagsgivere? Eller ville de have en mere elegant tilgang til konceptet? Og sidstnævnte var heldigvis tilfældet! Rommen skuffede bestemt ikke, og overraskende mig meget.

Rommen kommer til ca. at koste 700-800 kr. på det danske marked, og er så småt ved at være ude hos de danske forhandlere.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Dominikansk Republik
749 DKK
45%
70 cl

Sødme: 2/10
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10


Råkakao, ristet egetræ, krydderier og et snært af citrus.


Et væld af tørre frugter kommer frem. Den har en nødet og meget tør afslutning som er præget af råkakao.

Brugerbedømmelser: 81/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet