Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Fransk Rhum Agricole

Skrevet d. 24-04-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Rhum agricole, også kaldt for ”den franske landbrugsrom”, er den rom der skiller sig mest ud fra de øvrige stilarter. Det gør den, da den er lavet direkte på sukkerrørssaften, ofte enkeltkolonnedestilleret og tit har lagret på fransk limousine-træ. Det gør smagen mere tør, lettere og frem for alt mere cognac-agtig. Det at den minder meget om cognac skyldes mest af alt, at cognac også lagres på limousine-træ, som indeholder store mængder garvesyrer – og det er altså med til at tørre rommen ud. 

Den franske rom laves på de franske øer; Matinique og Guadeloupe. Disse to øer har stadig sukkerørsproduktion. Dette er nødvendigt for at kunne lave rhum agricole, da sukkerrørsjuicen bliver dårlig over meget kort tid og derfor ikke kan fragtes langvejs fra, som man gør det med fx melasse. Dette gør også at agricole rhum koster noget mere at producere end andre romtyper.

Læs meget mere om rhum fra Martnique her.



Typer af rom



Tilmeld dig nyhedsbrevet