Fransk Rhum Agricole
Skrevet d. 24-04-2014 af Mads "Romhatten" HeitmannRhum agricole, også kaldt for ”den franske landbrugsrom”, er den rom der skiller sig mest ud fra de øvrige stilarter. Det gør den, da den er lavet direkte på sukkerrørssaften, ofte enkeltkolonnedestilleret og tit har lagret på fransk limousine-træ. Det gør smagen mere tør, lettere og frem for alt mere cognac-agtig. Det at den minder meget om cognac skyldes mest af alt, at cognac også lagres på limousine-træ, som indeholder store mængder garvesyrer – og det er altså med til at tørre rommen ud.
Den franske rom laves på de franske øer; Matinique og Guadeloupe. Disse to øer har stadig sukkerørsproduktion. Dette er nødvendigt for at kunne lave rhum agricole, da sukkerrørsjuicen bliver dårlig over meget kort tid og derfor ikke kan fragtes langvejs fra, som man gør det med fx melasse. Dette gør også at agricole rhum koster noget mere at producere end andre romtyper.
Læs meget mere om rhum fra Martnique her.