Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Pot Still - Batch Destillering

Skrevet d. 01-10-2012 af Mads "Romhatten" Heitmann

Grundprincippet i destillering er ganske enkelt. Alkohol koger ved 78,3°C og vand ved 100°C. Man udskiller derved alkoholen fra vandet og leder dampen væk, hvor den fortættes til væskeform igen. Der findes to måder at destillere rom på. Den ”gamle” og den ”nye”. Pot Still er den gamle måde at destillere rom på. Udstyret minder meget om den klassiske kobberkedel fra whisky-produktion. Kedlen fyldes med den gærede mæsk og så varmes massen op. I første omgang opnår man en rom med en alkoholprocent på 23-25 og derfor gentages processen igen, denne gang bare med den rom man har udvundet. I anden omgang får man derfor en rom med en alkoholprocent på 60-70.

Pot Still-destillering metoden giver en rom der har et højt indhold af estere og derfor dufter den tit ret kraftigt og ikke så behageligt (inden den fyldes på fad og vandes ned, selvfølgelig).



Romproduktion, Destillering



Tilmeld dig nyhedsbrevet